Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ardından Türkiye’ye sığınan yaklaşık 3 milyon civarındaki sığınmacının büyük çoğunluğunun yaşadığı Aydın’da Aydın Göç İdaresi tarafından 273 bin 750 adet tabldot yemek ihalesine çıkıldı. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi gereği açık ihale usulünce yapılacak ihalenin 2 Ağustos günü gerçekleştirileceği öğrenildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada; 91 bin 250 adet sabah kahvaltısı, 91 bin 250 adet öğlen yemeği ve 91 bin 250 adet de akşam yemeği olmak üzere toplamda 273 bin 750 adet tabldot usulü hazır pişmiş yemek alım hizmeti alınacağı belirtildi.
18 Mayıs 2015 tarihinde göreve başlayan Aydın Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri şu an için bölgedeki kapasite ve kalan yabancı sayısı hakkında kesinlikle bilgi vermenin yasak olduğunu belirterek ihtiyaç doğrultusunda bu ihalenin yapıldığını belirttiler.
“Dilenen Suriyeliler toplandı, yoğunluk arttı”
Geçtiğimiz ay yapılan toplantı ve alınan kararların ardından her sokak ve köşe başında dilenen Suriyeli dilenciler güvenlik güçleri tarafından toplandı. Şehrin değişik noktalarında boş buldukları arazilere de çadır kurup barınmaya çalışan Suriyelilerin de toplandığı Aydın, şehir merkezinde olumsuz görüntüler sona ererken Göç İdaresi ve Geri Gönderme Merkezinde ciddi bir yoğunluk olduğu belirtildi.