Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı desteğinde hazırladığı ‘Güvenilir Süt, Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli’ projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Hollanda’nın Goutum-Leeuwarden kentinde yapıldı.
İkinci ulusötesi toplantısına Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Koordinatörü İlknur Böğrekci, Proje Koordinatör Yardımcısı Dr. Ebru Serter, Veteriner Hekim Emine Kahraman, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkez koordinatörü Reyhan Türkmen, proje görevlileri Sibel Ayhan, Yaşar Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Ergün Ömer Göksoy, öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kırkan, S.S. ÖRKOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Veteriner Hekim Ali Özdeş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ulusan katıldı.
Proje kapsamında, çiğ süt hijyeninin Aydın için önemi göz önüne alınarak süt hijyeni için eğitim modeli hazırlamayı, çiğ süt üretim sektöründeki mesleki grupların uzmanlık ve becerilerini artırmayı ve çiğ süt üretimini hijyen kriterleri bakımından AB standartlarına ulaştırma amaçlanmıştır. Hollanda’da yapılan toplantıda projenin faaliyet takvimi, bütçe yönetimi, raporlamalar, eğitim modülü, proje kapsamında düzenlenecek ulusötesi toplantı ve eğiticilerin eğitimi, çiğ süt hijyeni konusunda Hollanda ve Avrupa Birliğindeki kurallar, uygulamalar ve eğitimler, ortakların katkısı ve iş bölümü konularının görüşüldüğü belirtildi.