Aydın İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AYİMDER) öncülüğünde gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen pilav günü okul bahçesinde yapıldı. Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü gerçekleştirilen ve bu yıl 14.’sü düzenlenen etkinliğe protokol üyelerinin yanı sıra okuldan mezun olmuş çok sayıda isim katıldı. Düzenlenen pilav gününde okulda okuyan ya da hizmet veren tüm ölmüşlerin ve şehitlerin ruhuna Kur’an okunup dua edildi.
AYİMDER öncülüğünde bu yıl 14..’si düzenlenen Aydın İmam Hatip Lisesi Pilav Günü’ne Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Zafer Alkaya,Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte aynı sırayı aynı masayı paylaşıp yıllar sonra iş güç sahibi olan yüzlerce kişi adeta mazisini yaşadı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan geleneksel Pilav Günü’nde Aydın İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları, öğretmenleri ve okula hizmeti geçen yüzlerce kişi bir araya geldi. Aynı çatı altında yıllarca eğitim almış eski ve yeni mezunlar bir araya gelmenin keyfini yaşarken, okul öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan gösteriler ve proje sergisi yoğun ilgi gördü. Protokol konuşmalarının ardından sahne alan okul korosunun seslendirdiği eserler ve minik semazenlerin gösterileri izleyenlerden tam not aldı.
AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, geleneksel hale gelen etkinliğin devam etmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür etti.