Aydın’ın en önemli geçim kaynaklarının arasında yer alan sarılop incirler erdi. Turfanda taze incirin kilosu semt pazarlarında 8 TL’y satılırken, karayolu üzerindeki tezgahlarda ise 10 TL’ye satılıyor. Mevsimin bu yıl yaklaşık 10 gün kadar erken başladığını belirten Sinem Bölük, ürünün kaliteli olduğunu üretenin de tüketenin de durumdan memnun olduğunu söyledi.
Aydın Köşk İlçesi ve köylerinde yetişen sarılop incirleri toplayıp satışlını yaptıklarını belirten Sinem Bölük, bu yıl incirlerin oldukça kaliteli olduğunu belirterek “Sıcaklar nedeniyle incirler bu sezon erken olgunlaştı. Kilosu şu anda 10 TL’ye satılıyor. Ancak tüketiciler ağız tadı ile incir yemek istiyorsa aldıkları incirin mutlaka Aydın inciri alsınlar” diye konuştu.
“Aydın inciri olmasına dikkat edin”
Geçtiğimiz yıl başka illerde üretilen incirlerin incirin anavatanı Aydın’da Aydın inciri adı altında satıldığını bu nedenle tüketicilerin de dikkatli olmasını tavsiye eden Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Büyük Menderes havzasında Aydın ili sahip olduğu mikroklima özelliği nedeniyle dünyanın en kaliteli incirini üretmektedir. Aydın inciri renk ve tadından belli olur. Tadını bilenler zaten anımsayacaktır. Bu nedenle Aydın inciri yemek isteyenler aldıkları inciri önce tatmalarını tavsiye ediyoruz. Gerek üreticilerimiz gerekse satış yapanlar Aydın incirinin şanına zarar gelmemesi için mutlaka ilimizden gelip geçen misafirlere gerçek Aydın inciri satsın. Bu hem pazara hem de ilimize olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.