Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İtfaiye Daire Başkanlığı personeli, Aydın Kızılay tarafından yürütülen kan bağışına destek verdi.
Başkan Çerçioğlu, İtfaiye personelinin Türk Kızılay’ına kan bağışı nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın her konuda olduğu gibi kan bağışında da başarılı bir il olduğuna dikkat çekerek, “Kan bağışı herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gereken bir konudur. Aydın ili olarak konteynır kan bağışında Türkiye’de birinci ve Avrupa ortalamasını da geçmek üzereyiz. Zaten Aydın her konuda başarılı bir ildir. Kan bağışında hedefimiz Avrupa ortalaması olan yüzde beş oranını yakalamak ve geçmek. Aydın halkını kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
İl genelindeki 400 itfaiye personelinin kan bağışında bulunduğunu söyleyen İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır da, “İtfaiye olarak yangınlarda halkın canını ve malını kurtarma gibi önemli bir görevi ifa etmenin yanında sosyal sorumluluk projelerine de başladık. Bu kapsamda Kızılay ile iş birliği yaparak kan bağışında bulunduk” dedi.
Kızılay’dan Başkan Çerçioğlu’na teşekkür
Türk Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ise, Başkan Çerçioğlu’nun her zaman Kızılay’a ve kan bağışına destek olduğunu belirterek, “Yangınlarda insanlara kurtarmak için mücadele eden itfaiye ekiplerimizin yine aynı duyarlılıkla kan bağışında bulunmaları bizleri sevindirdi. Şu anda gelişmiş ülkelerde kan bağışı yüzde 5 civarında, Türkiye’de bu durum yüzde 2,5 düzeylerinde, Aydın’da ise yüzde 4,5 dolaylarındadır. Eminim ki Avrupa ortalamasını Aydın insanının duyarlılığı sayesinde geçeceğiz" diye konuştu.