Aydın Özel Başak Koleji Türkiye’de bir ilke imza atarak bünyesinde oluşturduğu Türkiye’nin ilk Açık Hava Bilim Parkı’nı hizmete açtı.
Aydın Özel Başak Koleji bahçesinde oluşturulan ’IQ Center Açık Hava Bilim Parkı’nın açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, Özel Başak Koleji Müdürü Nail Ergün, Başak Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Alp Ayaydın, Başak Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol, kolej öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende ilk olarak konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, "Çalışmalara biz de Efeler Belediyesi olarak katkı sağlamaya çalıştık. Açık Hava Bilim Parkı’nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Özel Başak Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol ise şöyle konuştu, "Tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Bugün aynı zamanda Efeler Belediyesi’nin destekleriyle yürüttüğümüz ‘1. Ulusal Tales Matematik Olimpiyatları’ için Türkiye’nin 52 ilinden ilimize gelen öğrencilerimiz de burada. Matematiğin birleştirici gücünü yaşıyoruz. Bütün Aydın bununla gurur duymalı."
Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesini birlikte kesen protokol üyeleri, Fen ve Teknoloji Bölümü Öğretmenleri Gülçin Utku, Gamze Çetinoğlu ve Aslı Sefa eşliğinde Açık Hava Bilim Parkı’nı gezerek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.