Aydın Sanayi Odası’nın hazırladığı “Aydın Serbest Bölgesi (AYSER)” projesi Girit’de geniş yankı uyandırdı.
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Günver ve Sinan Yılmaz Yunanistan’ın Girit adasına yaptıkları seyahatte, Heraklion Belediye Başkan Yardımcısı G. Karantinos ve Heraklion Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fragakis Manolis’ i ziyaret ettiler.
Görüşmelerde, Girit ekonomisi hakkında bilgi veren yetkililer; Girit ekonomisinin turizmi ve tarıma dayalı olduğunu, 650 bin nüfusa karşılık yılda 6,6 milyon turistin adayı ziyaret ettiğini, tarımda başta zeytin olmak üzere diğer yaş meyve ve sebze üretiminin ağırlıklı olduğunu ve Yunanistan’ın ihtiyacının %20’ sinin buradan karşılandığını, zeytinyağı üretiminde de bu bölgenin 1. sırada olduğunu, ekonomide bu güçlü özellikleri sebebi ile Yunanistan da yaşanan ekonomik krizi hafif atlattıklarını belirtiler.
Görüşmelerin sıcak ve samimi bir havada gerçekleşmesinden dolayı teşekkür eden AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kültürel ve tarihsel anlam da ortak geçmişi olan iki millet arasındaki ticaretinin daha kolay gelişeceğini belirterek Aydın ekonomisi ve üyelerimiz hakkında bilgi verdi.
Aydın Serbest Bölge (AYSER) çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, Serbest Bölgenin Aydın ve çevresine kazandıracakları faydalardan ve burada yatırım yapacak yatırımcılar için avantajlarını anlattı. AYSER’ in kuruluşunun tamamlanması ardından daha detaylı tanıtım bilgilerini, Heraklion Belediye Başkanlığı’ na ve Heraklion Sanayi ve Ticaret Odası’ na ulaştıracaklarını böylece tarıma dayalı sanayinin yoğun olduğu Aydın ve Girit arasında ticaretin artacağına inandığını ifade etti.
Heraklion Belediye Başkan Yardımcısı G. Karantinos ve Heraklion Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fragakis Manolis, AYSER projesinin Aydın ve Bölge ekonomisi için çok doğru bir iş olduğunu belirttiler. Manolis, Heraklion Sanayi ve Ticaret Odası’ nın toplam 22 bin faal üyesinin bulunduğunu, projenin tanıtımı ve yatırımcı çekme konusunda kendi üyelerine çağrıda bulunacaklarını belirtti.