Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkan Yrd. Kazım Günaydın, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyelerinden Ali Çevik, Ahmet Şenel, Rıza Uyar, Erkan Aslan ve Genel Sekreter Çimen Mutlu Vali Ömer Faruk Koçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; Aydın tarım ürünleri, Zeytinyağı sektöründe yaşanan sorunlar, Borsa tarafından daha önce hayata geçirilen projeler, Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi, yürütülmekte olan Soğuk Hava Deposu, Otistik Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarının mevcut durumları hakkında bilgiler vererek, eğitime önem veren bir kurum olduklarını vurguladı. Bosnalı, “Güney Ege Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteği kapsamında Erbeyli Çayiçi mevkide hazine arazisi üzerinde yenilenebilir enerjili soğuk hava deposu projesi hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Ayter A.Ş. Aydın Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Efeler Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası ve Nazilli Ticaret Odası ortaklığında yürütülen proje, tüm il’e hizmet edecek ve örnek teşkil edecek, Soğuk Hava Deposu ilimiz ürünlerine değer katacaktır. İlimizde yapılacak soğuk hava deposu yatırımı ile ağırlıklı olarak meyve ve sebzeler olmak üzere; et ve et ürünleri, beyaz et ürünleri ve soğuk muhafaza gerektiren ürünler depolanabilecektir. Proje toplam bütçesi 4 milyon TL’dir” dedi.
Bilim Sanat Merkezi
Eğitime verdikleri destelerden söz eden Bosnalı, “2012 yılında protokolü imzalanan Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi’nin 2013 yılında, dönem valisi Kerem Al ile temel atma töreni gerçekleştirilerek, 1 yıl gibi kısa bir zaman diliminde Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yatırım tamamlanarak, TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle 2014/Ekim ayında açılışı gerçekleştirilmiştir. Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM); ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin, geliştirerek bilimsel düşünme ve üstün veya özel yeteneklerini davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler haline gelmelerini sağlayan, özel eğitim kurumudur. Şu an ülkemizde bulunan 72 Bilim ve Sanat Merkezi’nden biri olduğu gibi, Aydın ilindeki ilk ve tek Bilim ve Sanat Merkezi olarak hizmet vermektedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Borsamız işbirliğinde 2015 yılında yeni bir okul protokolü daha imzalanarak, Dünya çapında dikkatleri üzerine çekecek Otistik Çocuklar Özel Eğitim Merkezi projesine adım atılmıştır. Otistik özellikleri ve bireysel farklılıkları nedeniyle normal eğitimden yararlanamayacak durumdaki otistik çocukların kendilerine yetecek derecede bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla yola çıkılan proje için Aydın Serçe köyde 40 dönümlük alan Aydın Valiliği tarafından Borsamıza tahsisi gerçekleştirilmiştir. Avam proje çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık 30-40 milyon bütçeli Projemiz hayata geçirildiğinde ülkemizde tek ve dünyada sayılı eğitim merkezlerinden biri olacaktır” diye konuştu.
Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri
Bosnalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri A.Ş Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda ve Çevre Kontrol Laboratuvarları 2002 yılında kurulmuş olup, TC. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkileri ile çalışmalarını yürütmektedir. Uluslararası arenada ise International Olive Council (IOC)’ nin listesinde yer alan sayılı laboratuvarlardan biri olarak zeytinyağı sektörüne hem duyusal hem kimyasal analizler konusunda hizmet vermektedir. Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarları, incir ihracatına yönelik olarak tek birim halinde kurulmuş ve zaman içerisinde hızlı bir gelişim göstererek 6 birime ulaşmıştır. Kurulduğu günden bu yana gıda ve çevre sektörüne deneyimli kadrosu ile hizmet vermektedir. Uzman personelleri sektörde faaliyet gösteren diğer laboratuvarları denetleyebilecek pozisyonlarda görevler yürütmektedir”
Yapılan ziyaret sonrasında Aydın Ticaret Borsası heyeti, Vali Ömer Faruk Koçak’a görevlerinde başarılar dileyerek, incir ikram ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Ticaret Borsası tarafından dile getirilen Zeytinyağı sektör sorunları konusunda Borsa tarafından yapılacak, toplantıya katılacağını, sektör sorunlarının çözümü aşamasında birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.