Heyecan verici, dinamik ve yenilikçi 3x3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirilen ve üç kişilik iki takım standart bir yarı saha içerisinde oynanan 3x3 Sokak Basketbolu Türkiye Turu’nun bir ayağı Aydın’da gerçekleşecek.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 25 - 26 Haziran 2016 tarihleri arasında Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda 3×3 Türkiye Turu Yaz Dönemi Etapları kapsamında Sokak Basketbolu Turnuvası düzenlenecek. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Kuşadası Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvasına genç kızlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler olmak üzere toplam 4 kategoride mücadele edilecek.
İki gün sürecek olan sokak basketbolu turnuvası sonucunda derece elde eden takım ve sporculara Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından madalya takdim edilecek. Büyük erkekler kategorisinde 1’inci olan takım Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanacak.