Aydın’da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 22 özel örgütün ablaları, okul ve yurt çalışanlarıyla ByLock kullandığı tespit edilen 1 üniversite öğrencisinden 10’u tutuklandı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında il dışındaki bir üniversitede eğitim gören ve ByLock şifreli haberleşme programını kullandığı gerekçesiyle Aydın’da gözaltına alınan üniversite öğrencisi de hakim karşısına çıktı.
Özel okul ve yurt çalışanları ile aralarında ev hanımlarının da bulunduğu örgütün ablalarının yer aldığı 22 şüpheliden 2’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 9’u tutuklanırken, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ByLock kullandığı tespit edilen üniversite öğrencisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.