Aydın’da Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından geleneksel hale getirilen Ayın Şoförü ödülüne bu ay Refik Barutçu aldı. Barut Vali Ömer Faruk Koçak’ın elinden aldı.
Aydın Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi şoförleri arasında gösterdiği performansla ‘ayın şoförü’ seçilen Refik Barutçu ödülünü Vali Ömer Faruk Koçak’lının elinden aldı. Kooperatifin Mimar Sinan Mahallesinde bulunan 133 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, Son Durak Tesisleri’nde düzenlenen ödül törenine Ömer Faruk Koçaklı, Aydın Şoförler Taksiciler Otobüsçüler Minibüsçüler ve Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, Şehir içi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, yönetim kurulu üyeleri ve şoförler katıldı.
Ayın Şöförü programına Özel Halk Otobüsü ile giden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak yaptığı konuşmasında, kaliteli bir hizmet sunulduğunu belirterek,”Ahiliğin ve çağdaşlık yapısının oluştuğu bir kurumla karşı karşıyayız. Aydın’ın bir markasıdır ve tüm Türkiye’ye de tanıtılması gerekir. Özel Halk Otobüslerinde kaliteli bir hizmet sunulmaktadır buna bizlerde şahit olduk. Vatandaşlara sorduğumuzda onlarda bu durumdan memnun olduklarını belirttiler. Hiçbir sorun yaşanmadığı gibi bir marka haline gelmiş bir yapıyla karşılaşmış olduk. Hemen hemen herkes aileden gelen bir esnaf kültürüyle yetiştiğini göstermektedir. Kooperatifçilin temelini oluşturan yardımlaşma, saygı ve sevgi ortamını burada görmek mümkün. Vatandaşlar bu otobüslerde bir şey unuttuklarında muhakkak bilir ki o kaybolmayacaktır. Gelip buradan olacağını bilir. Yardımlaşmanın ön planda olduğu bir yapı oluşturulmuştur. Valilik yaptığım ilde böyle bir kooperatifin olmasından çok memnunum. Gene çağdaş bir uygulama ayın şoförü ödülü var. Bu iyi bir hizmet vermeyi teşfik eden çağdaş bir uygulamadır. Bu ayın şoförüne bu plaket vermekten çok memnun oldum” dedi.
Şehir içi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ise,”1998 yılında tek çatı altında birleşerek 133 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifini kurarak birlik beraberliğimizi güçlendirdik. Aydın’da yaptığımız çalışmalar diğer illere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Ayrı ayrı değilde bizim gibi tek çatı altında çalışmaları daha huzurlu bir ortam oluşturacaktır. Valimizin bizler için söylediği övgü dolu sözler bizleri çok mutlu etti. Tüm çalışma arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydın’da vatandaşın sıkıntı duyduğu Cep Durak’larına değinen Aydın Şöförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ise,” Vatandaştan gelen şikayetler arasında yoğunluk olarak Halk Otobüslerin Cep Duraklara girememe sorunudur. Şuan da Aydın’da devam eden alt yapı çalışmaları ve caddelerin dar olmasından dolayı otobüsler cep duraklara giremiyor. Bu konu da çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Yapılan alt yapı çalışmaları ve düzenlemelerinden sonra otobüslerimizin cep duraklara daha rahat girip çıkabilecektir. Vatandaşımızı mağdur etmemek için elimizden gelen çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamalar sonrasında Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ‘Ayın Şoförü’ seçilen Refik Barutçu’ya plaketini taktim etti.