Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Badminton İl Temsilciliğinin 2016 yılı faaliyet programında yer alan Ulusal Egemenlik Haftası 15 Yaş Altı ve 17 Yaş Altı Badminton İl Birinciliği Yarışmaları, Efeler Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirildi.
15 Yaş Altı Badminton İl Birinciliği Yarışmaları 16 Nisan 2016 Cumartesi günü Efeler Mimar Sinan Spor Salonunda 48 erkek ve 30 kız sporcu olmak üzere toplam 78 sporcu ile gerçekleşti.
Tek Erkek kategorisinde İsmail Şartepe 1’inci, M.Enes Karataş 2’nci, Umut Çakar ve Mert Çelik 3’üncü oldu. Tek Kız kategorisinde İrem Umurkan 1’inci, Şeyda Gökçe 2’nci, Edanur Tokok ve Beyza İşçi 3’üncü oldu. Çift Erkek kategorisinde İsmail Şartepe-Enes Karataş 1’inci, Umut Çakar-Hayrettin Güdücü 2’nci, Mert Akdeniz-Berk Akdeniz ve Furkan Çeker-Umutcan Tavaslıoğlu 3’üncülüğü paylaştılar. Çift Bayanlar kategorisinde İrem Umurkan-Edanur Tokok 1’inci, Beyza Nur Baş-Beyza Demir 2’nci, Dilara Poyraz-Beyza İşçi ve Aleyna Ortaç-Sena Bozkuş 3’üncü oldular. Karışık Çiftlerde ise Mert Çelik-Dilara Poyraz 1’inci, Hayrettin Güdücü-Ece Yavaş 2’nci, Busenur Arıcı-A.Fırat Küçük ve Sıla Sarı-Çağatay Yüce 3’üncü oldular.
17 Yaş Altı Badminton İl Birinciliği Yarışmaları ise 17 Nisan 2016 Pazar günü Efeler Mimar Sinan Spor Salonunda 27 erkek ve 24 kız sporcu olmak üzere toplam 51 sporcunun katımlıyla gerçekleşti.
17 YAŞ ALTI BADMİNTON İL BİRİNCİLİĞİNDE DERECE ELDE EDEN SPORCULAR
Tek Erkek kategorisinde İsmail Şartepe 1’inci, Mert Çelik 2’nci, Umut Çakar ve Hakan Keseroğlu 3’üncü oldu. Tek Kız kategorisinde İrem Umurkan 1’inci, Edanur Tokok 2’nci, Beyza İşçi ve Gaye Çember 3’üncü oldu. Çift Erkek kategorisinde İsmail Şartepe-Enes Karataş 1’inci, Umut Çakar-Hayrettin Güdücü 2’nci, Selahattin Öztürk-Kaan Çelikin ve Efekan Ağırbaş-Hakan Keseroğlu 3’üncülüğü paylaştılar. Çift Bayan kategorisinde İrem Umurkan-Edanur Tokok 1’inci, Beyza İşçi-Dilara Poyraz 2’nci, Melisa Camuz-Feyzanır Kırlıoğlu ve Gaye Çember-Tuğba Sarı 3’üncü oldu. Karışık Çiftler kategorisinde ise Mert Çelik-Dilara Poyraz 1’inci, Mustafa Akpınar-Feyzanur Kırlıoğlu 2’nci, Selami Bağçe-Müge Bal ve Hatice Güler-Fırat Furan 3’üncü oldu.
Müsabakalar neticesinde derece elde eden sporculara Şube Müdürü Cemal Kahriman, Badminton İl Temsilcisi Serdal Turunç, Badminton Hakemleri ve Antrenörler tarafından madalya takdim edildi.