ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Enstrümental Gıda Analiz Laboratuvarı törenle hizmete açıldı.
Aydın Menderes Dersliklerinde gerçekleşen ve açılışı Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından yapılan laboratuvarda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Mustafa Aslan, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koç Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları, davetliler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.
Öğrencilerle bizzat ilgilenen Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız için çaba sarf ediyoruz, bu laboratuvar onlardan birisi. Yakın zamanda Mühendislik Fakültemizin diğer bölümlerine de en modern laboratuvarlar, cihazlar sağlanacaktır” dedi.
Konuyla ilgili Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, “Gıda biliminde her geçen gün ilerleyen teknolojiye ayak uydurabilmek amacıyla böyle bir laboratuvar kuruldu. Bu cihazlar ile birçok gıda analizinin sorunsuz yapılabilmesine olanak sağlanacak. Laboratuvarımızda bulunan cihazlar ile AR-GE çalışmaları ve aynı zamanda sektörün ihtiyaç duyduğu analizler de gerçekleştirebilecek. Bu kapsamda Gıda Mühendisliği Bölümü olarak döner sermaye analiz hizmeti vermekteyiz. Bu hizmetten Üniversitemiz araştırmacıları, sektör ve özel firmalar faydalanabilecek. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ederiz” dedi.
İçinde HPLC, GC, GC-MS, AAS, DSC, Ransimat gibi cihazların bulunduğu laboratuvarın açılışının ardından pasta kesme töreni ve kokteyl gerçekleşti.