Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde ilk ve periyodik muayeneyle şikayetler kapsamında bin 328 adet ölçü ve tardı aletinin denetlendiği bildirildi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce Haziran ayı içerisinde 6948 sayılı Kanun kapsamında 29 firmaya yeni Sanayi Sicil Belgesi düzenlendi, 9 firma faaliyetine son vermesi nedeniyle Sanayi Sicil Belgesi iptal edildi. Haziran ayı sonu itibariyle toplam bin 554 adet firmaya Sanayi Sicil Belgesi verildi.
4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında 15 ayrı işyerinde 94 adet ürün için piyasa gözetimi ve denetimi yapıldı. 1 adet üründe teknik düzenlemeye aykırılık tespit edilirken, 1 adet ürün için de toplatma kararı verildi. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında Haziran ayı içerisinde bin 132 adet ölçü ve tartı aletinin ilk ve periyodik muayenesi yapıldı. Muayenesi yapılan ölçü ve ölçü aletinin tamamı damgalandı. 20 adet iş yerinde 56 adet ölçü ve tartı aletinin denetimi yapılırken; teknik düzenlemeye aykırılık tespit edilmedi.
73 adet şikayetli elektrik sayacının muayenesi yapıldı. 8 adet sayacın hatalı, 65 adet sayacın doğru çalıştığı tespit edildi. 67 adet şikayetli su sayacı muayenesinde ise 26 adet sayacın hatalı, 41 adet sayacın doğru çalıştığı tespit edildi.