Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yürütülen 2016 yılı Mart ayı gıda güvenliği çalışmaları kapsamında 2 bin 54 firmanın denetlendiği bildirildi.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Mart ayı içerisinde de gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın genelinde bulunan bin 704 adet gıda üretim yeri ile 12 bin 626 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinde Mart ayında gıda üretim yerlerine 296 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 758 adet olmak üzere toplam 2 bin 54 adet denetim gerçekleştirildi.
Denetim İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden il genelinde toplam 60 adet numune alındı. Mart ayı içerisinde il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandı.
Alo Gıda 174 hattına, Mart ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 34 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 14 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 7 adet olmak üzere toplam 55 adet şikâyet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 45 adet işletmenin denetimi sonlandırıldı. Denetimler sonucu 5 adet gıda satış işyerine idari para cezası kararı uygulandı.
Mart ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.