Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Nisan ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam etti.
Aydın genelinde mevcut bulunan toplam, 1 Bin 705 adet gıda üretim yeri, 12 Bin 427 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmaktadır. Nisan ayında 290 adet gıda üretim yeri, 1 Bin 431 adet ise satış ve toplu tüketim yerinde denetim gerçekleştirilmiştir.
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, yaptığı açıklamada,” Nisan ayı içerisinde; İl Genelinde Gıda üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandığını ifade ederek,” İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Nisan ayı içerisinde 330 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 2.834.961,48 kg kuru incir, 38 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 227.554 kg muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 368 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 3.062.515,48 kg gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir” dedi.
ALO Gıda 174 hattına, Nisan ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 30 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 19 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 5 adet olmak üzere toplam 54 adet şikâyet geldiğini ifade eden Mustafa Bircan,” Şikayetlerle ilgili olarak 43 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 adet gıda satış işyerine idari para cezası kararı uygulanmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 116 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.