Aydın Sanayi Odası (AYSO) koordinesinde çalışmalarını yürüten TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu tarafından ‘Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’ düzenlendi.
TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan Alpman Manas, Hulusi Berik ve Ufuk Batum’un katılımıyla TOBB Aydın Genç Girişimciler İcra Komitesi üyesi Anıl Kösehancı’nın yürüttüğü ve ADÜ İşletme Topluluğunun organizasyonunu üstlendiği Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi düzenlendi.
Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi hakkında değerlenmede bulunan TOBB GGK Ege Bölge Başkanı Beyhan Başol; Nazilli’de gerçekleşen Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesinin oldukça verimli geçtiğini etkinliğimizde başta bizleri yalnız bırakmayan, tecrübelerini bizlerle paylaşarak Girişimcilik Ekosistemi hakkında bizleri bilgilendiren konuşmacılar, Alphan Manas, Hulisi Berik, Ufuk Batum’ a, katkılarından dolayı Aydın Sanayi Odası ve Nazilli Belediyesi’ne teşekkür etti.
TOBB GGK Ege Bölge Başkanı Beyhan Başol; “Genç Girişimciler Kurulu olarak dönemimizde; Girişimcilik Ekosisteminin nicelik ve nitelik bakımından güçlendirilmesi, donanımlı hale getirilmesi ve özellikle gençlerimizin değerli fikirlerinin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yürütmekteyiz. Yine yakın zamanda çeşitli konularda önceden belirlenmiş projeler ve etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz ‘’ diye konuştu.
Alpman Manas da; “İş yaşamımda şimdiye kadar birçok alana girip çıktım, çok sayıda proje inceledim. Bunların bazıları bana çok para kazandırdı, bazıları da bir o kadar kaybettirdi. Başarılı olduğum kadar başarısız olduğum işlerde oldu. Ben karakter itibariyle başarısızlığı kabul eden biri değilim. Bu duygu başaramadığım zamanlarda yeniden denemek için en büyük motivasyonum oldu ‘’ dedi.
Hulusi Berik ise; “Melek Yatırımcılar, parlak bir fikri olan ama sermayesi bulunmayanlar için var. Fikirlerini hayata geçirmek için hep sermaye arayan biri olarak bugüne kadar çok sayıda genç girişimci kazandırdım. Gençlerden hayatı ıskalamamaları ve hayallerinin lideri olmalarını istiyoruz asla imkânsızlıklara boyun eğmesinler" dedi.
Ufuk Batum da; “Dünya ve aynı zamanda Türkiye çok hızlı bir değişmeden geçiyor. Ekonomi, siyaset, toplumsal hareketler, göç o kadar çok şeyler oluyor ki hele bir de teknolojik boyutu var. Bugüne kadar insanlık tarihi boyunca oluşturduğumuz bütün birikim 5-6 yılda iki katına çıkıyor. Tabi kurumlarımızı markalarımızı, ülkelerimizi ama bunların dışında daha önemlisi gençlerimizi çok etkiliyor. Bu açıdan bu tarzlarda yapılan konferanslarda bizde gençlerimize üniversite öğrencilerimize aynı zamanda lise öğrencilerimize, Dünyada yeni trendleri yeni bakış açılarını ve en iyi iş yapma modellerini aktararak biraz daha tartışmaya düşünmeye yönelterek ülkemizi müreffeh bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Değişimi yönetmeyi ve değişimin lideri olmayı hedeflemeliyiz. Bunun için iç girişimcilik, ticari girişimcilik ve yenilikçi bakış açıları ortaya çıkarmamız gerekir” diye konuştu.