Aydın’da randevu alınmaksızın, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yapılan yeni çipli kimlik kartı başvuruları yoğunluğa neden olurken, başvuruların hafta sonu da yapılabileceği öğrenildi.

Yeni kimlik kartlarına başvurular 02 Ocak 2017 tarihinde başladı. 02-31 Ocak 2017 tarihleri arasında Aydın genelinde 21.135 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

Aydın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Alo 199 hattından randevu alınmaksızın, ilçe nüfus müdürlüklerine yapılan başvuruların, yoğunluğa ve uzun süre beklemelere neden olduğu belirtilerek “Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin yürürlükteki mevzuatta herhangi bir süre sınırlaması bulunmaması nedeniyle, kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Ancak, doğum, kayıp ve tahrifat sebebiyle değiştirilmesi zorunlu hallerde yapılan kimlik başvurularında başvuru sahiplerine her türlü resmi işlemlerinde kullanılmak üzere ”Geçici Kimlik Belgesi”düzenlenmektedir. Bakanlığımız tarafından; kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerinin mesai saatleri yeniden düzenlenmiştir. Buna göre, yoğunlukların azalmasına kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.