Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" son erdi.
Aydın’da 2016 “Uluslararası Bakliyat Yılı” teması ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Efeler Gazi Paşa İlköğretim Okulundan 120 öğrencinin öğretmenleri eşliğinde katılımı ile etkinlik gerçekleştirildi.
Eğitim programının bitkisel üretim kamp kısmı Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu, öğretim görevlileri Özgür Sarı, H. Ayla Sarı, Leyla Eken eşliklerinde gerçekleştirildi. Yüksek Okulda çocuklara Baklagiller denildiğinde hangi bitkilerin akla geldiği, baklagillerin beslenmenizdeki önemi konusunda sine vizyon eşliğinde bilgi verildi ve her öğrenciye fasulye tohumu çimlendirme işlemi yaptırılarak çimlenme süreçlerini takip etmeleri için hediye edildi. Süt ürünleri ve zeytinyağı üretiminin yapımı konusunda da bilgi verilerek peynir yapım tesisleri gezilip yapılış şekli gözlemi yaptırıldı. Sebze bahçeleri gezilerek yetiştiricilikleri hakkında bilgi verilerek öğrencilere uygulamalı olarak biber fidesi dikimi yaptırıldı. Küçük baş ağılları gezilerek besleme ve yemleme gözlemi yaptırılarak bilgi verildi.