Ülke genelinde her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında, Aydın’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Bu yıl 52.’si kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.
İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen “Kütüphanelerin Önemi” konulu bilgilendirme seminerine de katılan öğrenciler, kütüphaneye nasıl üye olacakları ve ödünç kitap nasıl alınacağı konularında da yetkililerden bilgi edindi.
Aydın Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğretmeni Şeyda Çakar, kütüphanelerin önemine değinerek, gelişen teknolojiyle beraber bilgisayar ve internet aracılığıyla bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasına rağmen kitap okumak ve kütüphane ortamın da bilgi edinmenin ayrı bir önem ciddiyet taşıdığını ifade etti. Çakar, “Kütüphaneler haftası dolayısıyla öğrencilerimizi Aydın İl Halk Kütüphanesine getirdik. Öğrencilerimiz, kütüphaneye nasıl üye olacaklarını ve buradan nasıl faydalanacakları konularda yetkililerden bilgi edindiler. Ayrıca kütüphaneler haftası ekinlikleri kapsamında ’Kütüphanelerin önemi’ konulu bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Öğrencilerimiz katılım göstererek konu ile ilgili bilgi edinme fırsatını buldular” dedi.