Aydın’da Ramazan Bayramı nedeniyle talepleri karşılamakta güçlük çeken oto yıkamacılar çifte bayram yaptı. Bayram dolayısıyla oto yıkamacıları yoğun bir gün yaşadı.
Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otomobillerini temizletmek için oto yıkamacılara akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle bayram sabahının ilk ışıklarına kadar çalışmak zorunda kalan oto yıkamacılar ellerindeki bezlerle bir o araçtan bir o araca koştu. Yıkamacılar otomobilleri de bayrama hazırlamak için yoğun mesai yaptı. Bayram öncesi bayram yaptıklarını belirten Aydın’daki oto yıkama servislerinden Demir Oto Yıkama Sahibi Erkan Yağcı, "İşlerimiz oldukça arttı Ramazan ayının bereketi bizi de sevindirdi. Bu bayram bizim için çifte bayram oldu" dedi.
"TALEP YOĞUN OLDU"
Talepleri karşılamakta güçlük geçtiklerini ifade eden Yağcı, "Acısıyla tatlısıyla bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bayramı temiz bir araç ile geçirmek isteyen müşterilerimize geç saatlere kadar hizmet verdik. Ramazan’ın bereketi bizi de sevindirdi ve normal günde yıkadığımız araç sayısı arefe günü 3’e katlandı. Yoğunluk nedeniyle de bazı müşterilerimizi de istemeyerek de olsa geri çevirmek zorunda kaldık" diye konuştu.
"OTOMOBİL YIKAMAK SANILDIĞI KADAR BASİT DEĞİL"
Demir, otomobil yıkamanın sanılanın aksine zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Malzemenizin kalitesinden, kullandığınız suya kadar her şey çok önemlidir. Önce aracın içerisindeki tozlar elektrik süpürgesiyle alınır, paspasları yıkanır ve kurumaya bırakılır. Daha sonra içi nemli bez ile tamamıyla silindikten sonra paspaslar yerine konur. Dışı olası çiziklere karşı fırça yerine sünger ile cilalı köpük ile yıkanarak durulanır ve son olarak da özel bezler ile su lekelerine karşı silinir. Otomobil yıkamak herkese kolay gelir ama hiç de o kadar basit bir iş değildir"