Aydın’da çok sayıda kişi, ’demokrasi nöbeti’nin son gününde Atatürk Kent Meydanı’nı doldurdu.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Kent Meydanına adeta akın eden vatandaşlar, ’demokrasi nöbeti’nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son gün olarak belirttiği bu akşam da alanı doldurdu.
Vatandaşları son ana kadar yalnız bırakmayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü meydanda toplanan vatandaşlar ile gündemi takip ettiler. Vali Koçak, burada yaptığı konuşmasında, Demokrasi, hürriyet, şehit denince ilk akla gelen şehirlerin başında Aydın geldiğini belirterek,”Demokrasi, hürriyet, şehit denince ilk akla gelen şehirlerin başında Aydın gelir. Yiğit, Efe deninde akla gelen şehir Aydın’dır. Sizlerle gurur duyuyorum. Çanakkale’de şehit olanların ruhu neyse bu milletin genci, yaşlısı, erkeği, kadını herkes aynı ruh haliyle dimdik ayakta. Vicdanları kör olmuşların, vicdanlarını kaybetmişlerin bu milletin şahsında tekrar vicdana kavuşacağı günlerdir. Bu millet yiğitliğini gösterdi ve bundan sonra da göstermeye devam edecek. Bu meydanda bu milletin karşısında hiçbir hain hiçbir millet duramayacaktır. Nöbetlerimiz çok uzun sürdü ve çok fedakarlık yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. Biz sizin emrinizdeyiz. Devlet kutsalsa eğer millete hizmet ettiği için kutsaldır. Devletin kudreti 15 Temmuzda gördüğümüz gibi milletle beraber olduğu zaman gerçek kudrettir. Yoksa içi boş kof bir kudretten ibarettir. 15 Temmuzda yüzlerce, binlerce yıldır Türk milleti bir kez daha gösterdi ki ordu milletir, milletin gücünün üzerinde hiçbir güç yoktur. Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir. Milletin olmaya devam edecektir. Gazamız mübarek olsun” dedi.
Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilirken, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla milli birlik vurgusu yaptı.