İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Aydın Şubesi, Aydın’daki yetim çocukları düzenledikleri ’Çocuk Şenliği’nde bir araya getirdi.
İHH Aydın Şubesi ’Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganıyla başlatılan Yetim Dayanışma Günleri adı altında 100 yetim çocuğu buluşturdu. Efeler Işıklı Mahallesi’nde bulunan bir kahvaltı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Şubesi Başkanı Cemalettin Esgin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, AK Parti İl Başkanı Av. Ömer Özmen ve yönetimi, Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Av. Atilla Kalkan, Ensar Vakfı Aydın Şubesi Başkanı Faruk Uludağlı, Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Aksoy, Eğitim Bir-Sen Efeler Başkanı Mustafa Ural, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.
Amaçlarının bir gün de olsa yetimlerin yüzünü güldürmek olduğunu söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Şubesi Başkanı Cemalettin Esgin, "Vakfımızın dünya genelinde çeşitli ülkelerde toplam 7 tane yetimhanesi var. Dünyada 250 bin yetime ulaşmayı başardık. Aydın’da da iki gönüllümüzü dünya yetimleri ile buluşmak üzere yurt dışına göndermiş bulunmaktayız. İlimizde yetim çocuklarımızın yüzlerini güldürmek, yetimliklerini bir nebze olsun unutturmak amacıyla bu şenliği organize ettik. Yaklaşık olarak yüz çocuğumuz şenliğimize katıldı. Çocukların içerisinde Suriye’den Türkiye’ye gelmiş mülteci ailelerin çocukları da bulunuyor" diye konuştu.
Çeşitli yarışmalar yapılarak hediyelerin dağıtıldığı çocuklar kahvaltının ardından gün boyu oyun parkında oynayarak güzel bir gün geçirdi.