Aydın ve İzmir’de sekiz ayrı olayda 265 göçmenin yurt dışına çıkışını organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3’ü asker ve 1’i belediye görevlisi 14 şüpheliden 7’si tutuklandı.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen istihbarat çalışmalar sonucunda Aydın ve İzmir illerinde organize olarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen suç örgütü mensupları düzenlenen nefes kesen operasyonla yakalandı. 2 Haziran’da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 4 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu İzmir’de 6, Aydın’ın Efeler, Didim ve Söke ilçelerinde 8 kişi olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin 8 ayrı olayda 265 göçmenin yurt dışına çıkışlarını organize ettikleri tespit edildi.
Biri İzmir’de görev yapan olmak üzere 2 astsubay, 1 uzman çavuş ile 1 belediye personelinden oluşan 4 kamu görevlisinin aralarında bulunduğu 14 şüphelinin ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Belediye görevlisinin de aralarında bulunduğu zanlılardan N.Ö., M.E., D.Ç., N.S., A.M., H.Ş. ve H.M. isimli 7 kişi göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun da aralarında olduğu D.Ö, S.A, S.B, E.T, G.K, T.G ve İ.Ç. 7 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.