Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile “Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” tebliği kapsamında kuru incir sektörüne yönelik hazırlanan “Aydın İnciri’nin Dünyaya Tanıtımı Urge Projesi” hız kesmeden devam ediyor.
Aydın Ticaret Odası liderliğinde başlatılan ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Aydın İncirinin Dünyaya tanıtılması projesinin ilk ayağı olan İhtiyaç Analizi çalışması tamamlandı. Proje ile incir üretimi yapan firmaların şimdiye kadar girilmemiş yeni ihracat pazarlarına girmesi hedefleniyor. Aynı zamanda projede yer alan firmaların satış ve pazarlama, dış ticaret çalışmalarını da kapsayacak olan projede firmalar tek tek işletmelerinde ziyaret edildi ve ihtiyaçları belirlendi.
Aydın İnciri’nin Dünyaya tanıtılması konusunda profesyonel adımlar atan Aydın Ticaret Odası, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Üç yıl sürecek olan UR-GE projesi süresince firmaların alacakları eğitim ve danışmanlıklar, hedef pazarlar, gidilecek fuarlar, ar-ge ve inovasyona yönelik özel programlar belirlenerek projenin yol haritası çıkarıldı. Sadece incir sektörüne odaklanan proje, hedef odaklı ve doğru çalışmalarla üç yılın sonunda gerek firmalara gerekse Aydın ekonomisinde fark yaratacak faaliyetlere imza atacak.
Aydın’ın ilk URGE Projesi olma özelliği taşıyan “Aydın İnciri”ne ilişkin proje hakkında konuşan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Ocak -2016 itibariyle hayata geçirmiş olduğumuz projemizin ilk ayağı olan ihtiyaç analizi çalışması tamamlandı. Bu proje ile şimdiye kadar girilmemiş yeni ihracat pazarlarına girmeyi hedefliyoruz. Firmalarımızın bu yöndeki eğitim ve danışmanlık hizmetleri tamamlanacak, üç yılın sonunda Aydın İnciri’nin dünyadaki bilinirliğinin ve tüketiminin artmasında fark yaratan gelişmeler olacağına yürekten inanıyorum. Aydın İnciri üretici firmaların birlikte hareket etmesi ile sesini tek yürek olarak dünyaya duyuracak” dedi.