Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Aydın Devlet Hastanesi’nde açılan Obezite Polikliniği hizmet vermeye başladı.
Çağın hastalığı olan obezite, tüm ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı da obezite ile mücadele de devlet hastaneleri bünyesinde Obezite Poliklinikleri açmaya devam ediyor. Bu kapsam da Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Aydın Devlet Hastanesi’nde Obezite Polikliniği açılarak hizmete girdi.
Obeziteyle ilgili bilgiler veren Aydın Devlet Hastanesi Obezite Polikliniği uzmanları şunları kaydetti; “Obezite besinlerle alınan kalorinin harcanan kaloriden fazla olması ve fazla kalorinin vücutta yağ olarak depolanması sonucu ortaya çıkan, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Sağlıklı yaşamı sürdürebilmek için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteye karşı mücadele ve kontrol programı başlatılmıştır. Obezite’nin nedeni genelde dengesiz beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği olduğundan bu kontrol çalışmaları uzun sürecek bir programdır. Türkiye’de yapılan araştırmalarda ortalama erkeklerin beşte biri, kadınların üçte birinin fazla kilolu veya obez olduğu anlaşılmıştır. Obezite için takip, beden kitle indeksi ve vücut yağ oranı ile yapılmaktadır. Obezite yağ dokusunun artışına bağlı olarak uyku apneleri, eklemlerde yırtık ve osteoartritler, insülin direncine bağlı şeker hastalığı, kalp ve damar sistemi hastalıkları, yüksek tansiyon, meme kanseri, inme, troid hastalıkları, solunum zorluğu, depresyon gibi hastalıklara neden olmaktadır”
Polikliniğin Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Aydın devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya da, ”Obezite ile mücadele için hastanemizde ayrı bir poliklinik açılmış olup faaliyete başlamıştır. Polikliniğimizde hekim tarafından muayene ve vücut yağ ölçümü yapılarak endokrin ve metabolizma hastalıkları uzmanı, gastroenteroloji cerrahisi uzmanı, diyetisyen ile işbirliği halinde hastalara en uygun tedavi uygulanmakta ve beslenme, fiziksel aktivite konusunda eğitimler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.