Aydın’ın şampiyon kızları büyük bir başarıya imza atarak, Avrupa Dağ Koşusunda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Aroma tarafından ortaklaşa düzenlenen 9. Aroma Akseki Dağ Koşusunda dereceye giren Aydınlı iki sporcu, Milli Takım kadrosuna girerek İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandı.
Aydın’da Antrenör Muzaffer Kaplan’ın yönetiminde çalışmalarını sürdüren, Türkiye Dağ koşusu Avrupa Milli Takım seçmesinde büyük bayanlarda ikincisi Derya Kaya, Genç Bayanlarda ikinci Rahime Tekin Temmuz ayında yapılacak olan Avrupa Dağ Koşusu için antrenmanlara aralıksız devam ediyor.
Antrenör Muzaffer Kaplan, hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, ”Genç sporcularımız Aydın’ı temsil ederek büyük başarılara imza attılar. Antalya Akseki ilçesinde yapılan Türkiye Dağ koşusu Avrupa Milli Takım seçmesinde büyük bayanlarda Derya Kaya ikinci, Genç Bayanlarda Rahime Tekin ikinciliği elde ederek Avrupa’da ülkemizi temsil edecekler. Bizler için gurur verici sporcularımız için büyük bir başarı örneğidir. Azimle ve emin adımlara ile ilerleyerek daha da büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz. Bu başarı ile İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası Dağ koşusuna katılmaya hak kazanmışlardır. Milli olarak Avrupa da bizleri temsil edecekler. Hedeflerimiz arasında Avrupa Şampiyonasında da dereceye girerek Dünya Şampiyonasında yer edinmek istiyoruz. Aydın’a büyük bir başarı yaşattığımızı düşünüyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde Avrupa’da temsil edeceğiz” dedi.