Aydın’da 2016 Yüksek Öğretim Giriş (YGS) sınavında Türkiye genelinde ilk 1000 arasına giren 17 öğrenci, düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.
Efeler Öğretmenevi’nde yapılan etkinliğe Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Yardımcısı Vahit Çopur, şube müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.
İl Mili Eğitim Müdürü Pervin Töre, etkinliklerle öğrencilerin bireysel başarılarını desteklemek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi moral-motivasyonlarını artırmak istediklerini belirterek; "Şuan da bu salonda geleceğin seyrini değiştirecek öğrencilerimizle bir aradayız. Türkiye geneline bakıldığında büyük başarı sağlayan bizi gururlandıran öğrencilerime bize yaşattıkları bu sevinçten dolayı teşekkür ediyorum. Rakamlara bakıldığında Türkiye genelinde ilk bin içerisine girmek büyük bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen, desteklerini esirgemeyen kişilere tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Gün geçtikçe başarımıza başarı katmaktayız. Son yıllara kadar bu başarıyı dershaneler sayesinde olduğunu vurgu yapılıyordu ama bu yıl gördük ki bu başarı öğretmenlerin ve velilerindir. Son beş yıldır başarımıza başarı katarak Türkiye genelinde ortalamanın hep üstünde yer aldık. Başarı tesadüf değildir.Bu başarının devamını diliyor ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Öğrencileri kutlayan Valisi Erol Ayyıldız ise, "Bu başarıda emeği geçen, başarıya imza atan öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Aydın’a yaşattığınız bu gururdan dolayıda ayrıca teşekkür ediyorum. Göç veren bir il olarak bu başarıyı yüksek tutmak büyük bir başarı ve mutluluktur. Bu başarıyı elde tutmak kolay değildirdir. Yapılan bütün projeler bu başarıların devamı için önemlidir. Türkiye bu noktada çok iyi bir yerdedir. Devlet ve millet olarak olarak yapılan işlerin neticesini siz genlerimizde görüyor ve gurur duyuyoruz. Geleceğimiz sizlersiniz, başarıyı elde etmek sizin elinizdedir. Başarılarınızı daha ileriye taşıyacağınıza inanıyor başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Program sonunda Türkiye genelinde ilk bin içerisine giren 17 öğrenciye hediye ve başarılarına dair sertifikalar verildi.