Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin düzenlediği Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, ‘57’nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü’ gerçekleştirdi.
Çanakkale 57. Alay Şehitlerini anmak amacıyla Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Aydın Efeler’de etkinlik düzenlendi. Sabah Namazında Bey Camisinde bir araya gelen gençler, elleri semaya kaldırıp şehitlere dua etti. Çanakkale savaşında askerlere verilen yarma buğday çorbası gençlere ikram edilerek savaş günleri yad edildi. Sabah namazının ardından Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi.
YAKLAŞIK BİN KİŞİ KATILDI
57’nci Alay Vefa yürüyüşüne Aydın Vali Yardımcısı Dr. Necdet Türker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Nurettin Bayram, Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, STK ve Kurum Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, Gençlik Merkezinin gönüllü gençleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının eş zamanlı olarak 81 ilde düzenlediği ‘57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü’ dolayısıyla bir araya gelen gençler Çanakkale şehitlerini andı. Kapalı Spor Salonunun önünde başlayan yürüyüş Adnan Menderes Bulvarı devam edip Garaj Caddesi Kavşağından dönülerek Gençlik Merkezi önünde son buldu.
“VATAN ÖZGÜRLÜKTÜR”
Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlar yazan 57. Piyade Alayı başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anlamak için bir araya gelindiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı; “Onları yâd etmek geçmişimizi bir kez daha anmak için burada bulunuyoruz. Davaları vatan davasıydı. Vatan şu anda üzerine bastığımız kara toprak mı ya da sınıflarınız da sınırları çizilmiş veyahut sınıflarınız da her gün gördüğünüz coğrafya parçası mı? Birileri bizden önce gidip bu toprakları vatan parçası yaptılar. Toprak kanla yoğrulmuşsa ve can ile ödenmişse adı vatandır. Vatan özgürlüktür. Şu al bayrağımızın altında özgürce konuşabiliyorsam sizler de bulunduğunuz yerden beni dinleyebiliyorsanız unutmayın ki birileri bu coğrafya parçasını vatan yaptığı içindir. Siz gençler bizlerin umudusunuz. Tarihimizi bilmez isek yarına yürüyemeyiz. Biz tarihimizden ders alırsak bu oyunları boşa çıkarırız. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.
Yürüyüşün ardından Gençlik Merkezi önünde katılımcılara lokma dağıtıldı.