Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) düzenlediği ‘Basın ve Spor Sorunları’ konulu konferansla Aydınlı gazetecilerin spor müsabakalarında yaşadıkları sıkıntılar masaya yatırıldı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Basın ve Spor Sorunları’ konulu konferans düzenlendi. Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü temsilen Adnan Menderes Stadı Müdürü Serdar Küçük, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve yönetim kurulu üyeleri, TSYD Aydın İl Temsilcisi Suat Deniz ve çok sayıda Aydınlı gazeteci katıldı. Aydınlı gazetecilerin spor müsabakalarında yaşadıkları sorunların masaya yatırıldığı konferansta TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, basın tribünü için yapılan akreditasyonlar, sabit kart uygulaması ve yelek talepleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Spor gazeteciliği için TSYD’nin yeni bir yönetmelik hazırladığını ifade eden Okumuş, gelecek yıllarda sporla ilgilenen gazetecilerin yaşadıkları sorunların çözüleceğini kaydetti. Soru cevap şeklinde gerçekleşen konferansta TSYD Şube Başkanı Okumuş, Aydınlı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Konferans sonrasında AGC Başkanı Semra Şener konuşmacı olarak katılan TSYD Şube Başkanı Okumuş ile TSYD Aydın il Temsilcisi Suat Deniz’e çiçek ve plaket takdiminde bulundu.
TURNUVA TALEBİ
TSYD’nin her yıl geleneksel olarak bazı bölgelerde düzenlemiş olduğu turnuvanın Ege ayağını bu yıl Aydın olarak ev sahipliği yapabileceklerini söyleyen TSYD Aydın İl Temsilcisi Suat Deniz, TSYD Şube Başkanı Okumuş’a bu talebin üst mercilere iletilmesini istedi. Böyle bir talebin kendilerini memnun edeceğini dikkat çeken Okumuş da organizasyonla ilgili olarak bir planlamanın önümüzdeki günlerde yapılabileceğinin de müjdesini vererek talebi olumlu karşıladı.