Play-Off yolunda basamakları adım adım tırmanan Aydınspor 1923, son olarak Ankara deplasmanından da galibiyetle dönerek önemli bir üç puanı daha hanesine yazdırdı.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Play-Off’u kovalayan Aydınspor 1923’te Ankara Demirspor deplasmanında alınan üç puanın sevinci yaşanıyor. Play-Off hedefleyen rakiplerinin birbirini yaraladığı haftada iki basamak birden yükselerek 47 puanla potanın bir altında yer alan siyah beyazlılar, Play-Off’un en büyük adaylarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Ankara Demirspor maçını değerlendiren Aydınspor 1923 Teknik Direktörü Tarık Daşgün, takım ruhuyla mücadele edip üç puana uzandıklarını söyledi.
“OYUNDAN ÇOK SONUÇ ÖNEMLİ”
Son maçlarda oyuna değil skora bakmak gerektiğini dikkat çeken Daşgün, “Oyun başlamadan önce aramızda Ankara Demirspor’un ligde kalma yolunda önemli bir maça çıkacağını konuşmuştuk. Tahminimize göre 15-20 dakika baskı yapacaklardı. Biz de sabırlı olup rakibi tanıma açısından da daha temkinli ve kontrollü olursak oyunu çözeriz diye düşünmüştük. Fakat maç başladığında gördük ki rakibimiz kafa olarak bu ligde kalmayacağına inanmış. Oyunda aşırı bir zorlama durumu yoktu. Bu sefer de maçta her geçen saniye bizim aleyhimize olduğunu gösterdi. Bu yüzden golü bulmak için de sabırsız oynadık. Yaklaşık 10 tane net gol pozisyonumuz vardı. Ama golü ikinci yarıda Metincan Cici ile bulduk. Bütün oyunun hakimi bizdik. Tempo ve mücadele olarak da biz iyiydik. Ama golü bulmakta sıkıntı çektik. Bu saatten sonra oyun çok önemli değil alınan 3 puan önemli. Ankara’dan da üç puan alarak döndük. Kocaeli Birlikspor maçını kazanırsak Play-Off şansımız yüzde 90’a yakın oluyor” dedi.
“TAKIM RUHUYLA OYNUYORUZ”
Takımın önemli silahlarından olan kaptan Erdi Bakırcı’nın rahatsızlığı nedeniyle Ankara’daki maçta oynayamamasını da değerlendiren Daşgün, “Erdi bu takımın kaptanı ve çok özel bir oyuncu. Erdi’nin olmaması takım için sıkıntılı fakat Murat da oynadığı oyunla gerçekten müthiş bir performans gösterdi. Tarsus İdman yurdu maçında da o oynamıştı ama oradaki oyundan daha iyi bir performans sergiledi. Herkes mücadele ediyor ve yüreğini ortaya koyuyor. Sonuçta oraya 11 kişi çıkıyoruz. Çıkan herkes takım ruhuyla ve birliktelikle oynuyor” ifadelerini kullandı.