Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyesi sanayi kuruluşlarının satınalma uzmanları, AYSO bünyesinde “Satın Alırken Kazan (SAK)” çalışma grubu oluşturdu.
Çalışma grubunun ilk toplantısına Jantsa, HAUS, Özçelikler, Kaltun, Sibelco, Özgür-OK, Eysim Madencilik, Çelik Makine, İzelmak firmalarının satın alma sorumluları katıldı. Çalışma Grubunun Dönem başkanlığına seçilen Jantsa A.Ş. Satınalma Müdürü Sezgin Özdemir, “Organizasyonun amacı, Daha çok üretim, daha çok ihracat ve daha çok istihdam için çalışan ilimizdeki imalat sektörünün Satınalma yöneticilerini bir araya getirerek ortak bir akıl oluşturmak. Böylece farklı sektörlerden gelen birikimleri, tecrübeleri paylaşarak tüm satınalma yöneticilerinin farkındalığını arttırmak ve farklı stratejilerle atacağımız ortak adımlar sonucunda firmalarımıza ‘Satın Alırken Kazan’ mantığını yerleştirmek istiyoruz. Bunun içinde ayda bir kere AYSO bünyesinde toplanma kararı aldık. 2016 yılı hedeflerimizden bazıları AYSO bünyesinde konusunda uzman kişileri Aydın’a davet edip satınalma eğitimleri düzenlemek. Satınalma taktik ve teknikleri hakkında değerlendirmeler yapmak. Ortak satınalmalar konusunda maliyetleri düşürmek” diye konuştu.
HEDEF PROJEYİ GELİŞTİRMEK
İlk toplantıya 10 firmanın katıldığını, paylaşımlar ve faaliyetler arttıkça katılımın ve AYSO Satınalma Çalışma Grubunun katkısının katlanarak artacağına inandıklarını belirten AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden de, “Benzer çalışmayı sanayici üyelerimizin firmalarındaki İnsan Kaynakları Sorumlularıyla ve Finans Sorumluları ile oluşturacağımız çalışma grupları ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnsan kaynağının hem çalışan hem de işveren açısından değerlendirerek belirlenen stratejilerle, AYSO bünyesinde ‘Çalıştırırken Kazan(ÇAK)’, Finans Sorumluları Çalışma Grubu ile de ‘Harcarken Kazan(HAK)’ modellerini geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.