Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) kamu, özel sektör buluşmaları kapsamında et ve süt ürünleri, yaş, sebze ve meyve ile yerli ürünlerticaretinden kayıtlı üyelerin dahil olduğu 3, 5 ve 6. meslek komitesi üyeleri ile bir araya geldi.
AYTO Başkanı Hakan Ülken’in başkanlığında düzenlenen yemekli toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Rıfat Kocaoğlu, Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürü Nazmi Beşer, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürü Erdal Erkan katıldı.
Sektörlerin Sorun Haritası Çıktı.
Toplantı AYTO Başkanı Hakan Ülken’in açılış konuşması ile başladı. Başkan Ülken, Aydın Ticaret Odası üyelerine toplantının içeriği ve formatı hakkında bilgi vererek, “Bugüne kadar 16 ayrı sektör toplantısı gerçekleştirdik, tüm sektörlerimizi topladık, her sektörün Aydın’daki sorun haritasını çıkardık istişarelerimizi gerçekleştirdik.”dedi.
Aydın Ticaret Odası’na; et, süt, kuru ve yaş meyve sebze, zeytin ve zeytinyağı sektörlerinden kayıtlı üyelerin toplantıya katıldığını dolayısıyla sektörle ilintili tüm kamu erklerinin burada olduğunuı ifade eden Başkan Ülken, “Bugün bu salonda oturan üyelerimizin iletişim halinde olduğu ve mutlaka bir işinin düştüğü kamu kurumu neresi varsa bugün hepsi burada. Bu, Aydın’daki kamu müdürlerimizin başta Sayın Valimizin himayelerinde Aydın il ekonomisine, Aydın Ticaret Odası’na vermiş oldukları değerin somut bir göstergesidir. Bu 16. Toplantımız, kamu müdürlerimizin hepsi tüm sektörlerin sorunlarına ne katkı koyabilirizin mücadelesini verdiler. Ben sizlerin huzurunda tek tek teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Türkiye’de meslek örgütlerine üyeliğin kanuni bir zaruret olduğunu ifade eden AYTO Başkanı Ülken, “Bu oda hepimizin, bir zaruret var diye de bu odayı yönetmeye talip olanlarının odanın bütçesini har vurup harman savurmaya hakkı yok. Bizler odanın ve üyenin parasının da emanetçisiyiz. Kendi paranızı istediğiniz gibi değerlendirirsiniz. Ammenin halkın parasını istediğiniz gibi kullanamazsınız. O nedenle bizler sizlerin hak ve menfaatlerinizin yanı sıra, sizin ödediğiniz aidatlarınızın da bekçisiyiz.” diye konuşarak sözlerine son verdi.
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Rıfat Kocaoğlu, Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Güzelhisar Vergi Dairesi Müdürü Nazmi Beşer, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert, Aydın Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürü Erdal Erkan’ın Aydın Ticaret Odası üyelerinin sorularını yanıtlaması ile son buldu.