Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ziyaret ettiği İlk Yorum Rehabilitasyon Merkezi’nde gördüklerine hayran kaldı.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Sümer rekreasyon alanı doğusunda yer alan 3 dönümlük alana kurulu İlk Yorum Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. 15 yıldır Nazilli’de engelli bireylere ve özellikle de engelli çocuklara hizmet veren Merkezi inceleyen ve yetkililerinden bilgiler alan Başkan Alıcık Merkezde gördüklerine hayran kaldı.
500 engelli bireye hizmet verilen merkezde beş ayrı program uygulandığını ifade eden Merkezin Kurucu Müdürü Psikolog Serkan Sevim İlk Yorum Rehabilitasyon Merkezinde Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı (Otizm)ve Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programlarının verildiği belirtti. 3 dönümlük alana kurulu İlk Yorum Rehabilitasyon Merkezinin içerisinde 500 metre karelik bölümünde tamamen spastik engellilere ait engelli parkının, 600 metre karelik bölümünde atla terapi bölümünün ve birde bedensel engelliler ile otistik engelli çocukların yararlanacağı terapi havuzu yer aldığı bilgisini verdi. Bölümleri tek tek gezen Alıcık terapileri devam eden engelliler ve engelli yakınları ile görüştü. Alıcık merkezdeki eğitim ve terapi gören özel çocuklar ve aileleriyle ilgilenirken Merkezde ileri derece spastik engelli olan bireyin ailesine, çocukların durumuna göre bir taşıma aracı vereceğinin sözünü verdi. Duygulu anların yaşandığı o anda Başkan Alıcık, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Nazilli Belediyesi olarak bizde engelli normal araç ile akülü aracı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kaldırımlarda, alt geçitlerde ve park alanlarında gerekli düzenlemeler yaptık. Engelli kardeşlerimizin otomobillerinin park yerinde sorun yaşamaması için belirli yerlerde engelli levhalarını koyarak, yerlere bu alanın engellilere ait olduğuna dair resimler çizdirdik. Otizm Hastası Engelli kardeşlerimizin atla terapi edilmesi projesi altına imzamızı attık. Nazilli Belediyesine bağlı bir engelliler iletişim merkezini tam donanımlı olarak Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. özel rehabilitasyon merkezleri ve engelliler iş okullarına Belediye olarak araç gereç ve ihtiyaçları için desteklerde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımız yanı sıra birde Engellilerimiz için Engelsiz Yaşam Parkını yaptık” dedi.
Nazilli’de ki engelli çocukların gelişmiş ülkelerdeki engelli çocuklar gibi aynı kalitede hizmet alabilmesini amaçladıklarını belirten okul müdürü psikolog Serkan Sevim, “Bizim amacımız en iyisini yapmak.Merkezimizde Nazilli’deki engelli çocuklar, engelli bireyler ve ailelerine destek olmak. Bu gün merkezimiz sahip olduğu koşullarla Türkiye de ilk 20 de yer alıyor. Alanlarında uzman fizyoterapist, psikolog, özel eğitim uzmanları, çocuk gelişim uzmanlarıyla toplam 42 kişilik personel kadrosuyla hizmet veriyoruz. 15 yıllık dönem içinde kamusal alanda engellilikleriyle ilgili hassasiyet ve duyarlılık oluşturmak için her türlü projeye imza atan ve destekleyen misyonumuz ile merkezde iyi bir eğitimin yanında mutlu ve huzurlu engelli bireylerin olması, hayattan zevk alabilecek düzeye gelmesini amaçlıyor ve önemsiyoruz. Bireylerin akademik, gelişimsel, duygusal ve eğitimsel olarak desteklemenin yanında ailelerine de psikolojik anlamda destek veriyor, toplumda yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Bu da bizim en önemli olgumuz” ifadelerini kullandı.
Merkezi her yönü ile beğenen ve yaptıkları işin hakkını her yönü ile verdiklerini Serkan Sevim’e ileten Belediye Başkanı Alıcık, Okulun alt yapısıyla ilgili karşılaşılan sorunlar, bunun yanında çevre düzenlemesi konularında yardımcı olacağını ve destek vereceğini sözlerine ekleyerek merkezde çalışan tüm personele özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederek her birine ayrı ayrı teşekkür etti.