Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden olan baharın müjdeleyicisi ile baharın gelişi anlamına gelen ’Hıdrellez’ için bir mesaj yayımladı.
Adetlerin milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumunda olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, kültürel değerlerin korunup, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizdiği mesajında; "Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturun önemli unsurların başında ise gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Türk dünyasında baharın gelişi anlamına gelen hıdrellez de bunlardan biridir. Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu, baharın gelişini müjdeleyen gün olan Hıdrellez Bayramı, en güzel geleneklerimizden biridir. Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getiren bu önemli ve özel değerlerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek da hepimizin en büyük görevidir. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması nedeniyle bu tür kültür bayramları büyük önem taşımaktadır" dedi.
Kış mevsiminden çıkan insanların baharın gelişiyle rahatlayıp umutlarını tazelemesi birbirleri ile kenetlenmesi, saygı ve sevgi ile yaşamlarını sürdürmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Alıcık, "Medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağına inanıyorum. Karşılıklı sevgi saygı içerisinde sürdürülen yaşamlarda herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızı ’Hıdırellez Bayramı’nın hayırlı olmasını diliyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.