Haluk Alıcık mesajında, “Dünyaya gözlerini Selanik’te açan ve daha sonra vatan topraklarının umut meşalesi olarak Türk milletinin önüne düşen O büyük komutan, devlet ve siyaset insanının hatıraları hepimizin emanetindedir” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. vefat yıldönümü münasebetiyle anma mesajı yayınladı. Alıcık mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 78. vefat yıldönümünde saygı ve özlemle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; muhteviyatlı fikirleriyle, hayata geçirdiği eserleriyle ve milletimize bıraktığı milli ve manevi miraslarıyla gönlümüzde ilelebet payidar kalacaktır. Onun en belirgin vasfı meşruiyete bağlılığı, Türk milletine duyduğu sevgi ve sadakatidir. Bununla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk tarihine yön ve yol çizen eşsiz isimlerden birisi olarak milletimizin iftiharları arasında yer almıştır. Kendisinin önem, değer ve büyüklüğü; karşısına dikilen güçlüklerle mücadele ederken göstermiş olduğu irade, cesaret, kararlılık ve enerjide gizlidir. Türkiye’yi önce kurtaran, sonra yeni baştan kuran ve arkasından her alanda kurtuluşu için bizzat kafa yoran ve hayatı boyunca da emek sarf eden bu milli şahsiyetimize çok şey borçlu olduğumuz tartışmasızdır. Gazi Mustafa Kemal her şeyden önce inanmış bir Türk milliyetçisi olarak milletimizi parlak bir geleceğe götürme ülkü ve amacından asla ayrılmamış ve bundan da vazgeçmemiştir. İçinden çıktığı milletini gelişmiş, güçlenmiş ve kudretli bir aşamaya taşımak için her gayret ve çabayı sergilemiştir. 57 yıllık kısa hayatının içine zaferleri, başarıları, yenilikleri, reformları ve köklü değişiklikleri sığdıran bu büyük insan Türk milletine duyduğu derin sevgi ve bağlılıkla karanlığı yarmış, aynı zamanda imkânsız denilen ne varsa üstesinden gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Kendisi, geri kalmışlığın içine gömülen uyuşuk, atıl, hareketsiz ve sinmiş millet ya da toplumlara Anadolu coğrafyasından yükselen ses ve ışık dalgası olmuştur. Gazi Mustafa Kemal geleceğe ümit, esarete karşı sur, geriliğe engel, bağımsızlığa ve demokrasiye çağrı, milletin kendi kaderini tek güç olarak tayin etmesine yaldızlı davettir” dedi.
‘Türk Milleti izin vermeyecektir’
Mustafa Kemal Atatürk’ün her fani gibi 78 yıl önce ebediyete intikal etmiş ama manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti tertemiz millet vicdanında bayrak gibi dalgalandığını vurgulayan Başkan Alıcık; “Gazi Mustafa Kemal’in en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyet’i farklı yöntemlerle yıkılmak ve parçalanmak isteniyorsa da, bu emanetin asıl varisi olan Türk Milleti buna inşallah izin vermeyecektir. Şurası unutulmamalıdır ki, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin gönlünde fikir ve eserleriyle her daim var olacaktır. Bu duygularla vefatının 78. seneyi devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.