Didim’de kız kardeşi tarafından bakılan bedensel engelli Rukiye Özbay’a Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tarafından akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu.
2 yaşındayken bedensel Engelli olduğu belirlenen ve hayatının 49 yılını bakıma muhtaç olarak geçiren Rukiye Özbay’a Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay akülü tekerlekli sandalye bağışladı.
Efeler Mahallesinde bulunan Akdeniz Sitesinde kız kardeşi Özay Demirtaş ile eniştesi Hilmi Demirtaş ile birlikte kalan Rukiye Özbay’ın durumunu CHP İlçe Kadın Kolları üyeleri tespit etti. Özay Demirtaş’ın kız kardeşinin durumunu bildirmesinin ardından CHP İlçe Kadın kolları üyeleri Demirtaş ailesini Didim ve Yöresi Engelliler Derneğine yönlendirdi. Dernek Başkanı Bedri Altıntaş’ın durumu Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a bildirmesinin ardından Başkan Atabay’ın duruma kayıtsız kalmadı.
Rukiye Özbay için alınan akülü tekerlekli sandalye Başkan Atabay tarafından kendisine teslim edildi. Rukiye Özbay’ın kız kardeşi Özay Demirtaş ise yapılan bu yardımdan dolayı Başkan Atabay’a teşekkür ederken “Kız kardeşim bu durumu 2 yaşında belli oldu. Kardeşim 6 yaşındayken annem ve ardından da babam vefat etti. Biz 5 kardeşsiz ve kız kardeşimi değişik dönemlerde kardeşleri olarak bakıyoruz. Bugün verilen akülü sandalye ise kardeşimin hayatını biraz daha kolaylaştıracak. Emeği geçen ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise sosyal belediyecilik kapsamında engelli vatandaşların her dönem yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek, bu tür bağışların devam edeceğini dile getirdi.
Başkan Atabay daha sonra site sakinleriyle biraraya gelip sorunlarını dinledi.