Didim Belediyesi’nin eski başkanlarından günümüzde kadar olan süreçte biriken SGK borçlarından dolayı, CHP’den 2014 yerel seçimlerini kazanan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın mal varlığına el konuldu.
Didim Belediyesinin geçmiş dönemlerden bu güne kadarki süreçte ödenmeyen borçlarından dolayı mevcut Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın de mal varlığına el konmasına neden oldu. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye başkanlığına seçilen ve 29 aydır başkanlık koltuğunda oturan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın tüm mal varlığına Belediyenin SGK borçları dolayısıyla “ipotek” koyulduğu öğrenildi.
Başkan Atabay geçtiğimiz aylarda Didim Belediyesinin SGK’ya olan borçlu belediyeler içerisinde en fazla borcu olan belediyelerden biri olduğunun açıklanmasının ardından basına açıklama yapmıştı. Başkan Atabay açıklamasından belediye borçlarının 1990’lı yıllardan bugüne geldiğini, göreve seçilmesinin ardından SGK’ya olan borçları ödemeye çalıştıklarını fakat ödenen miktarının ana para yerine faize gittiğini dile getirmişti.
Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Belediyenin SGK’ya olan borçlarından dolayı çıkarılan özel yasadan dolayı Belediye Başkanlarının mal varlıklarına haciz konulduğunu ve kendisinden mal varlığına el konulduğunu belirtti. Atabay “Benden önceki belediye başkanlarının da aynı şekilde mal varlıklarına el konulmuştu. Bu özel bir yasa; bu yeni bir şey değil” dedi.