Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan Aydın Tekstil’de oluşturulan 40 dönümlük fuar ve piknik alanı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Aydınlıların hizmetine açıldı.
Aydın Tekstil alanının düzenlemesi konusunda vatandaşın fikrini alarak proje geliştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, alanda yapılan fizibilite çalışmaları sonrasında 40 dönümlük piknik alanını hizmete açtı. Aydın Tekstil Piknik Alanı açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Bozdağan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Aydın Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediye başkanı olduğundan itibaren Aydın Tekstil alanın yeşil alan kalması için uğraştıklarını belirterek,”2009 yılı yerel seçimlerinde belediye başkanı olduğumda bu yerin asla betonlaşmasını istemiyorduk. Biz buranın yeşil alan olması için 7 yıl mahkemelerde uğraştık. Çünkü Aydın’ın tek yeşil yaşam alanı burasıdır. Kamulaştırmak için 100 milyon bedel ödedik ve Aydınlılar için bu yaşam alanını düzenleyerek hizmete sunuyoruz. Aydınlıların isteğine göre, fuar alanı, piknik sahası ve sportif alanlar oluşturarak nefes alınabilecek bir yer haline getireceğiz. Bir kısım insanlar benim için burayı betonlaştıracağımı söylediler. Aydın için ne zaman güzel bir şey yapmaya kalkışsak, buna engel olmaya çalıştılar. Aydın’ın tek yeşil alınından rant sağlamaya çalışıyorlar ama biz izin vermeyeceğiz. Burayı bu hale getirmek kolay bir iş değil ama zor işleri de Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.