AK Parti’li Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 06 Eylül Köşk’ün düşman işgalinden kurutuluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Kılınç, mesajında; “Milli mücadelenin en yoğun şekilde gerçekleştiği Aydın’ın güzide bir ilçesi olan Köşkümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşamaktayım. 1. Cihan Harbi sonrası 15 Mayıs 1919 tarihinde Yunan kuvvetlerinin İzmir’e ayak basması ile başlayan Kurtuluş Mücadelemiz; işgal kuvvetlerinin Polatlıya kadar ilerleyerek çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden bütün dünyanın bakışları önünde insanımızı katletmesiyle devam etmiştir. Diğer yandan 19 Mayıs 1919 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması sonrasında Havza ve Amasya Genelgeleriyle halkımızı örgütlemesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri sonucunda Kurtuluş Mücadelemizin gerekliliği düşüncesi fiiliyata dönüşmüştür.
Yeniden düzenlenen Türk Ordusu, Anadolu’nun Türk Yurdu olduğunu; İnönü, Sakarya ve Büyük Taarruz Savaşları sonucunda elde ettiği zaferlerle dünya tarihine, altın harflerle tescillemiş ve yurdumuz; köy köy, ilçe ilçe, il il düşmandan kurtarılarak bağımsızlığımız yeniden inşa edilmiştir.
Kurtuluş Mücadelemiz sürecinde ilçemizde yaşanan elim olaylar sonucunda bazı köylerimizin ve vatandaşlarımızın yakılması, bu girişimin işgalden çok zulüm olduğunu gözler önüne sermiştir. Birçok bebeğin annesiz ve babasız; birçok anne ve babanın evlatsız kalarak acı sonuçlandığı bu sürenin sonunda ilçemiz, 6 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır.
Bugünümüz için geçmişte kendini siper ederek, başta bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarına, gazilerimize, bölgemizde bağımsızlık mücadelesine katılan Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Kıllıoğlu Hüseyin Efe’ye, Mestan Efe’ye, Sökeli Cafer Efe’ye, Ali Efe’ye, Hasan Hüseyin Dokuzoğlu’na, Tekeli İsmail Efe’ye, Durmuş Ali Efe’ye, Çete Ayşe’ye Miralay Şefik Bey’e, Yüzbaşı Faik Bey’e ve isimsiz nice kahramanlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.
Değerli hemşehrilerim üzerinden 94 yılın geçtiği bu şanlı zaferin onurunu sizlerle paylaşmaktayım. Devletimizin bütünlüğünün, milletçe birliğimizin daim olması dileklerimle” ifadelerini kullandı.