Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dalış turizmini geliştirmek içi Kuşadası Körfezi’nde batırdığı Airbus A300 tipi uçağa ilk dalışı Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Derya Can gerçekleştirdi.
Uçağı batırılması çalışmalarını da büyük heyecanla izleyen dünya şampiyonu ünlü sporcu, uçağın deniz dibindeki montajının tamamlanmasının ardından dalış güvenlik ekibinden Serhan Dağdan ve Tolga Çelebi ile birlikte ilk dalışı yaptı. Dünyada ilk kez bu kadar büyük bir uçağın deniz dibine batırıldığını kaydeden Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Derya Can, dalış turizmi için büyük önem taşıyan bu dev projenin kendisini son derece heyecanlandırdığını söyledi. Uçağın batırılma ve deniz dibine montajının tamamlanmasının ardından ilk dalışını gerçekleştiren Derya Can, “Büyük keyif ve heyecan duydum. Tüm dalışa meraklı herkesi Kuşadası’na ve dev uçak batığını görmeye davet ediyorum“ dedi.
- DERYA CAN KİMDİR ?
Dünya Serbest Dalış Rekortmeni olan Derya Can, aynı zamanda paletsiz 90 metre dalıyor, su altında 6.30 saniye nefes tutuyor. 40’tan fazla Türkiye rekorunun yanında 3’de dünya rekoru bulunan Derya Can, serbest dalış eğitmenliği de yapıyor.