Aydın’da bir devlet memuru bayanın avukat kocası dedektif gibi çıkınca sahte belgeler ve takma isimle eşini şikayet eden iki memurun bayramını zehir etti. Asılsız iddialarla amiri durumundaki devlet memurunu şikayet eden memur 9 bin 962 TL masrafları ile manevi tazminat öderken, kişiye özel evrakları yetkisi olmayan kişiye veren başka bir devlet memuru da meslekten ihraç edilip 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay Aydın’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kurumda müdürlük yapan bayan devlet memurunun yerine geçmek isteyen bir başka memur, sahte imza ve rumuz ile bakanlığa ihbar mektubu gönderdi. Aynı ihbarları yine isimsiz olarak internet aracılığı ile de yaparak görevden alınması halinde yerine geçeceğini düşündüğü amirine yönelik şikayet bombardımanı başlattı. Yapılan şikayetler üzerine görevinden alınan müdürün avukat olan kocası eşine yönelik ithamlar üzerine hukuk mücadelesi başlattı.
“Dedektif gibi çalıştı, eşini sürdürenlere bayramı zehir etti”
Eşinin vekaletini alan avukat B.D. açtığı dava ile önce isimsiz ve asılsız ithamlar içeren şikayet mektubunun gönderildiği tarih ve saten yola çıkarak mektubun verildiği postane ve çevresindeki kamera kayıtlarını inceleyip mektubu gönderen kişiyi belirledi. Aydın 1. Asliye Mahkemesi’ne giden Avukat B.D. 214/655 Esas dosyasından önce asılsız iddialarla eşine şikayette bulunan memura 12 bin TL manevi tazminat davası açtı. Mahkeme masrafları ile birlikte şahsın 9 bin 962 TL para ödemesine hükmetti. Avukat B.D. bunun üzerine eşine yapılan şikayet dosyasında delil olarak sunulan kişiye özel evrakları veren kurum ve kişiye yönelik hukuk mücadelesi başlattı. Dedektifleri parmak ısırtan avukat B.D. eşine ait şahsi bilgileri içeren evrakın da Aydın’ın doğu bölgesinde yer alan bir Nüfus Müdürlüğü’nden usulsüz olarak verildiğini tespit etti. Eşine ait özel bilgilerin vasi olmayan kişilere verilmesinden dolayı da dava açan Avukat B.D.’nin hukuk mücadelesi üzerine belgeyi veren nüfus memuru 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılıp memuriyetten men edildi.
Bayram öncesi çıkan bu karar ile avukat eşini üzenlerin bayramını adeta zehir etti.