Aydın’da 1 Mayıs İşçi Bayramı düzenlenen programla kutlanırken, işçi bayramının en karlı çıkanı Simitçi Serkan oldu. Kendisinin de bir çalışan olduğunu ancak bol paralı işçi hiç olmadığını belirten Serkan Genç adlı işçi, “Ben bugün daha iyi simit sattığım için bayram yaptım” dedi.
Sabah saat 11:00’de başlayan işçi bayramı etkinlikleri Aydın’da polis ile yürüyüş yapmak isteyen grup arasındaki gerilim nedeniyle yaklaşık 3 saat sürdü. İlk önce Egemenlik Bulvarı üzerinde toplanan kalabalık Zafer Meydanı’na ordan da Gazi Bulvarı Üzerinden Hükümet Bulvarı’na ve Kent Meydanı’na yürüyerek kutlamak istedi. Polis güvenlik gerekçesi ile yürüyüşe izin vermeyince kutlama yapacak olanlar bölgede oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 2 saat süren eylem en çok simitçi Serkan’a yaradı. Uzun süren etkinlik nedeniyle simit satışı patlama yaparken, işçiler 1 Mayıs dalayısıyla Simitçi Serkan Genç de satışlar dolayısıyla bayram yaptı.
Pazar günü olmasına rağmen hasılatı iyi bir gün yaşadığını belirten Serkan Genç, “Alandakiler bayram biz de ekmek peşindeyiz. Ekmeğimizi bugün daha iyi kazandığım için benim de bayramım oldu” diye konuştu.