Buharkent Belediyesi, 12. Taze İncir Festivali için ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent Kültür ve Sanat Şenliği 12. Taze İncir Festivali’nde ödüllendirilmek üzere incir konusunu işleyen fotoğraf yarışması düzenlediklerini açıkladı.
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol düzenledikleri yarışmanın, Aydın ili ve Aydın iline komşu illerde yaşayan vatandaşlar arasında fotoğraf sanatını özendirmek ve bu fotoğrafların Buharkent Belediyesi aracılığı ile geniş toplum kesimlerine duyurulmasını sağlamak amacıyla yapıldığını söylerken vatandaşların ilgi göstereceklerini ümit ettiğini söyledi.
Birinci olan yarışmacıya; 12-14 MP compact fotoğraf makinesi, ikinciye; tablet bilgisayar, üçüncüye de; kol saati verileceğini belirten Erol seçici kurulda bizzat kendiside bulunacak. Yapılan açıklamada yarışmacılar en fazla 3 fotoğrafla katılabilirken fotoğraflarda sadece Buharkent konusunun işlenebileceği belirtildi. Dijital ortamda değiştirilmemiş fotoğraflarda renkli veya siyah-beyaz teknikle çalışılabileceği belirtilirken fotoğrafların en az 2 megabayt olması gerektiği söylendi. Katılım koşulları içinde, yarışmaya gönderilen fotoğrafların telif haklarını Buharkent Belediyesi’ne geçmesi şartı bulunması nedeniyle, katılımcılar bu koşulları kabul etmiş sayılacak. Fotoğraf seçiminde konunun yanı sıra ışık kullanımı gibi hususlara dikkat edilecek olan yarışmada fotoğraflar daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olması istenirken seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları yarışamaya katılamayacak. Fotoğraflar dijital ortamda (jpeg) 300 dpi çözünürlükte, üzerinde sadece 5 harfli rumuzunun yazıldığı CD’ye kayıtlı olarak teslim edilmesi istenirken, fotoğraflar Buharkent Belediyesi adresine en son 03 Ağustos 2016’ tarihinde gönderileceği belirtildi.
Seçici kurul üyeler: Mehmet Erol, Ülkü Gecilioğlu, Ali Şenel, Mustafa Arı, Abdurrahman Çubuk