Aydın İncirliova’da geçen yıl eğitime başlayan özel bir lisenin öğrencileri, uyguladıkları sosyal sorumluluk projeleri ile Aydın’daki ilkokul öğrencilerine ablalık ve abilik yapmaya başladı. Bahçeşehir Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından Efeler ilçe merkezinde bulunan Güzelhisar İlkokulunu daha da güzelleştirdi.
Bahçeşehir Anadolu Lisesi Resim Kulübü öğrencileri kulüp derslerini Güzelhisar İlkokulu Bahçesi’nde işledi. Öğretmenleri Arife Mitat eşliğinde son iki haftadır Güzelhisar İlkokulu’nda işleyen özel okulun öğrencileri önce okulun bahçe duvarlarını badana yaptı. Ardından tüm bahçe duvarını birbirinden güzel resimlerle boyadılar.
“Kış mevsiminde baharı yaşayacaklar”
Okul olarak bir yandan ders işlerken diğer yandan da insanlara faydalı olmaya çalıştıklarını belirten Bahçeşehir Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Arife Mitat, “Öğrencilerimizle birlikte alan derslerini farklı okullarda ya da huzurevi, hastane gibi mekanlarda işlemeye karar verdik. Okulumuz tarafından ulaşım ve malzeme desteği sağlanıyor biz de hem ders işleyip hem de okullarımızı güzelleştirmeye çalışıyoruz. Kış mevsimine girmiş olmamızdan dolayı Güzelhisar İlkokulunun bahçesinde bahar temasını işledik. Çalışma tamamlandıktan sonra miniklerin yüzlerindeki tebessüm bizim için moral kaynağı oldu” diye konuştu.
(İK)