Türkiye’de kişi başına düşen araç sayısının en yoğun olduğu illerin başında gelen Aydın’da trafik kazaları da ciddi sorun olmaya başladı. Özellikle trafikte kurallara aykırı davrananlar duyarlı kişiler tarafından ihbar edilmeye başladı.
Aydın Adnan Menderes Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir yolcu taşıma midibüsü yol kenarında park halindeki bir otomobilin aynasını çarpınca park halindeki otomobilin aynası kırıldı. Olay esnasında kimse duruma müdahale etmezken vatandaşlar park halindeki araca zarar vermesine rağmen yoluna devam eden sürücünün kullandığı aracın plakasını alıp kağıt mendile gördüğünü da yazıp aracın sileceklerine iliştirdi.
Gerek zaman sıkıntısı gerekse insanlara güven olmadığından dolayı bir çok kişinin şahitlik yapmak istemediğinden dolayı vatandaşlık ve insaniyet vazifesini bu şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten vatandaşlar, “Halk arasında ‘işin yoksa şahit, paran çoksa kefil ol’ diye bir söz var. Resmiyette şahit olduğumuzda çok zamanımız kayboluyor. Bu nedenle gördüklerimizi bu şekilde ihbar ediyoruz. Artık bundan sonraki şahitliği mobeseler yapıyor” diye konuştular.