Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) 52. Başkanlar Kurulu toplantısı için Aydın’a gelen Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazeteciler Aydın’ı gezdi.
Türkiye’nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen gazeteciler, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli, Kuşadası, Karacasu, Didim Belediyeleri ve Aydın Ticaret Borsası’nın destekleri ile Aydın’da ağırlanıyor. İlk gün Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve ADÜ Rektörü Cavit Bircan’ı ziyaret eden konuklar daha sonra 15 Temmuz sürecinde Tük basını konulu seminere katıldılar. Akşamına ise Efeler Belediyesi tarafından organize edilen yemeğe katılan konuklar, TGF Kurullar Toplantısını Aydın Ticaret Borsası’nda yaptı. Aydın’ın tarımsal ürünlerinin tanıtıldığı toplantı sonunda Aydın Ticaret Borsası zeytin yağı tadım uzmanları tarafından zeytinyağı tadımı yaptırıldı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da ziyaret eden gazetecilere Özlem Çerçioğlu bina girişinde karşıladı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği Çerçioğlu, konuklarına kısa bir vals gösterisi sundu. Bir çok gazeteci Özlem Çerçioğlu ile fotoğraf çektirebilmek için adeta bir biriyle yarıştı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu daha sonra gazetecilerle birlikte otobüse binerek Aydın hakkında konuklarına bilgiler verdi. Merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’ye götüren Özlem Çerçioğlu, kendisinin de çakırbeyli’de oturduğunu belirterek Çakırbeyli Sosyal Tesislerindeki Adnan Menderes salonunu gezdirdi.