Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Yıldız; “Çiftçiye kumar oynatılıyor” dedi.
Ak Parti Hükümetinin tarım politikalarının yanlış olduğunu iddia eden CHP’li Hüseyin Yıldız, Söke başta olmak üzere Aydın ve Türk çiftçisinin kazanamaz duruma getirildiğini iddia ederek; “Her geçen yıl mazot ve gübre gibi girdi maliyetleri artıyor. Çiftçimiz harcadığı paranın yüzde yirmi zararı ile ürün topluyor. Taban fiyatlar bir yıl önceden açıklanmalı. Çiftçi ona göre üretimini yapmalı. Çiftçi ürününü ektikten sonra fiyat açıklanmamalıdır” dedi.
“AYDIN’IN JEOTERMAL SORUNU İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ”
Aydın’ın en büyük sorunlarından birinin jeotermal santrallerinin oluşturduğu kirlilik olduğunu belirten Milletvekili Hüseyin Yıldız; bu konuyu defalarca meclis gündemine taşıdığını, hatta araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiğini söyledi. Çevre kirliliği oluşturan jeotermal sistemlerin denetlemesi gerektiğini belirten Yıldız, “Bu sorun sadece siyasilerin ve milletvekillerinin sorunu değil, tüm Aydın’ın sorunu. STK’lar başta olmak üzere hepimiz sahip çıkmalıyız. Geçen yıl ihraç edilen incirler geri geldi. İncir’de nem ve kükürt oranının artmasına neden olan jeotermal, kaliteyi etkiliyor. Parti ayrımı yapmadan gelecek nesillere yaşanabilir bir Aydın’ı bırakmak için birlik olmalıyız” dedi.