CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası (AYSO) yönetimini ziyaret etti.
Ziyaret heyetinde yer alan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, CHP İl Başkanı Bayram İnci, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki’yi AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş, Salih Fahlioğulları ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yılmaz karşıladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran; finans, turizm ve sanayi sektörlerinde faaliyette bulunduğu dönemde TOBB Sermaye Piyasaları Meclis üyesi olarak görev yaptığını, TOBB kapsamında oda ve borsaların faaliyetlerini yakından takip ettiğini, sivil toplum kuruluşlarının, ülkenin ekonomik politikalarının belirlenmesinde ve şekillenmesinde çok önemli rol oynadıklarını ifade etti.
Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan, Aydın aanayisi ve AYSO çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, 6 Ekim 2016 Tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılan 9. Ticaret ve Sanayi Şurasında Aydın ili 9 oda ve borsası tarafından belirlenen sorun ve talepleri İl Sözcüsü olarak Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini ve konuların takipçisi olduklarını ifade etti. Aynı sorun ve talepleri Cankurtaran’a da dosya halinde sunan Şahin, Aydın Serbest Bölge projesi hakkında bilgi vererek Aydın’a sağlayacağı katkılardan bahsetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AYSER projesinin Aydın için çok önemli olduğunu, Aydın’da yerelde birlik ve beraberlik içinde kurulacak AYSER’ in en kısa sürede faaliyete geçeceğini, Aydın’ın mevcut ekonomik potansiyeli ile yerli ve yabancı yatırımcı için cazibe merkezi haline geleceğine inandığını kaydetti.