Aydın’da CHP’li gençler tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde soğuk rüzgarlar esti. Geceye katılan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ciddiyetten uzak bulduğu bazı partilileri herkesin gözü önünde uyarınca gecede soğuk rüzgarlar esti. Birlik ve dayanışma yemeği nerdeyse gerilimi tırmandırma aşamasına gelirken, ortam yeniden sakinleşti. Geceye Efeler Belediye Başkanı Özakcan’ın konuşması damga vurdu.
CHP’li gençlerin Birlik ve Dayanışma pastası kestiği yemekte konuşma yapan CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Sedat Gürbüz, gençlerin sadece seçim döneminde oy istemek için alanda olmadığını her zaman halkla iç içe olduğunu söyledi. CHP gençliği olarak hiç kimsenin arkasına sığınmadıklarını belirten Başkan Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cenaze namazı sonrası yapılan yumurtalı saldırıyı kınadı.
“Bütün ümidimiz gençliktedir” diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Bayram İnci, gençlerle birlikte bedeli ne olursa olsun laikliğe ve CHP’ye sahip çıkacaklarını kaydetti.
“BİRLİK OLMAZSAK İKİ YAKAMIZ BİR ARAYA GELMEZ”
Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların, şartların, sorunların hepsinin idraki içerisinde olduklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Özakcan,sakin başladığı konuşmasını sert ve uyarıcı bir şekilde tamamladı. Partililerden Fatih Akkentli’yi herkesin gözü önünde uyaran Özakcan, “Günü gününe ülkemizde yaşanan sıkıntıları takip ediyoruz. Ülkemiz bir kaosa doğru sürükleniyor. Bu güne kadar ülkemizde 250’nin üzerinde siyasi parti kurulmuştur. Bunların kimi iki, üç dönem üst üste iktidar olmuş ama bugün tabelaları bile yoktur. Ama CHP hala ayaktadır ve ebediyen ayakta kalmaya devam edecektir. Değerli arkadaşlarım siyaset ülkemize, toplumumuza, insanlığa sahip çıkmak için yapılan bir hizmet ve görev alanıdır. Hiçbiriniz bu partide örgütümüzden daha büyük değiliz. Her birimiz bu partide çorbada bir tuz olarak ancak bin anlam taşıyabiliriz. Bu anlayış içinde kişisel amaç ve hedefler için değil ülkemizin yarınları, çocuklarımızın geleceği için CHP’ne sahip çıkacağız. İlçe başkanı, il başkanı, milletvekili, belediye başkanı olmak için değil CHP’nin iktidar olması için bir ucundan biz de tutalım, bir kenarından biz de omuz verelim diye CHP’li olduğumuzu bileceğiz. CHP’nin iktidar yolunda hep birlikte, el ele, omuz omuza, gönül gönüle mücadele edeceğiz. Aksi taktirde ülke elden gidiyor. Türkiye elden gidiyor. Fatih kardeşim oradan gülüyor. Bu partide birlik ve beraberliği, saygıyı, sevgiyi sağlayamadığımız sürece hiçbir zaman iki yakamız bir araya gelmez. Bu iktidar yolundaki mücadelemizde de hedefimize ulaşmakta büyük zorluklar yaşarız” dedi.
Genel Başkan Kılıcdaroğlu’na yapılan saldırıyı kanayarak sözlerine başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, “Bu saldırılar bundan sonra artarak devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak müfettişleri, Sayıştay denetçilerinin ve savcıların baskısı altındayız. Ama biz direniyoruz. Hükümetin valilerinin karşısında boyun eğmeyeceğiz. Artık gün mücadele günüdür. Bu mücadelenin sonunda hepimiz içeriye girebiliriz ama biz bu yolda canımızı veririz” dedi.
Birlik ve Dayanışma yemeğinde bir araya gelen CHP’liler, canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatine kadar eğlendi.